Sanajti akne


Sto znaci sanjati akne?                             akne                                            

Sanjati akne:

– akne na licu- nesigurnost

– akne po tijelu – strah od nadolazecih problema

– mazati akne – rijesit cete se novcanih problema

Definicija I

– pat. gnojni cvoric oko korijena dlake ili na izvodu žlijezde lojnice [adolescentska akna]; bubuljica, fiskula, miteser, prištic, sujedica

– Direktan link za pristup natuknici

Definicija II

Akne (lat. Acne vulgarisupalno su oboljenje kože prouzroceno promjenama u pilosebacealnoj jedinici (strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se od folikula dlake i njemu pridružene lojne žlijezde). Uobičajeno je da se akne nazivaju ibubuljice, odnosno prištici.

Ovo stanje obicno nastaje tijekom puberteta, a posebice je cesto u zapadnjackoj populaciji, što se objašnjava vecom genskom predisponiranošcu. Akne uzrokuje pretjeran rada lojnih žlijezda unatoc uobicajenoj razini muškog hormonatestosterona. Kod većine ljudi ova prenaglašena reakcija nestaje s vremenom pa oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlace, bilo djelomice bilo privremeno. Ipak ne postoji nacin pomoću kojega se može pouzdano predvidjeti koliko ce dugo akne opstati. Tako se one kod nekih osoba zadržavaju i više od desetak godina i opstaju u tridesetim i cetrdesetim godinama života, a katkad su prisutni i kasnije. Akne zahvacaju velik dio populacije u nekom od životnih razdoblja.

Sam izraz akne potjece iz netočno preuzetoga grckog izraza άκμή (akme − osip kože), koji se srece u spisimaEtiusa Emideusa.

Link Wikipedija

San Sanajti akne, sanjarica Sanajti akne, sanovnik Sanajti akne, snovi Sanajti akne, tumacenje snova Sanajti akne, znacenje snova Sanajti akne

Tags: , , ,

Category: A

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..