Sanjati balone


Sta znaci sanjati balone?

Sanjati balone:

– videti ih – nadahnuce, nove ideje
– kako lete – razocarenje u skorijoj buducnosti
– kako pucaju – nece vam se ostvariti zelje
– kako letite njim – zaboravljate na vase ciljeve

-vidjeti mnogo balona – ?uvajte se lzljivaca

-ako se balon penje – imat cete manji gubitak

-ako balon pada – vasi planovi nisu realni

-balon u ruci-previse ocekujete od prijatelja

crveni balon-netko  vas tajno voli

plavi balon-zavist,ljubomora

zuti balon-ostvarit cete ugodno poznanstvo

Wikipedija

Prvi baloni se pojavljuju u Kini u 14. st. Talijanski fizicar, isusovac Francesco Lana Terzi, 1670. prvi je iznio ideju o zracnoj la?i, koja bi plivala po zraku pomocu balona, izradjenih od tankih bakarnih listova. Iako se ovaj projekt nije mogao ostvariti, ideja konstruiranja balona lakših od zraka bila je temelj daljem razvitku aerostatike. Fizicar Gusmao prikazao je 1709. na dvoru portugalskoga kralja spravu, kojom se podigao u zrak sagorijevanjem nekih tvari, što ih je sam zapalio. Za ovaj uspjeh nazovu ga ?leteci covjek? (Volador), ali ga španjolska inkvizicija osudi kao carobnjaka na progonstvo, gdje je i umro. Ovaj prvi pokušaj dokazao je, da je uzdizanje balona moguce samo upotrebom sredstva lakšega od zraka.

definicija

kuglasta ili drugacija obla opna koja lebdi, oblikuje se unošenjem zraka ili drugih plinskih sadrzaja a. djecja igracka; balun b. meteor. sport neupravljivi aerostat, letjelica punjena plinom laksim od zraka ili zagrijanim zrakom,razg. velika staklena trbusasta posuda za tekucinu,sport a. vrsta jedra, veliki trbusasti flok za lagani bocni vjetar b. zarg. visoko napucana lopta (u nogometu, stolnom tenisu, tenisu i sl.)

Direktan link za pristup natuknici

San Sanjati balone, sanjarica Sanjati balone, sanovnik Sanjati balone, snovi Sanjati balone, tumacenje snova Sanjati balone, znacenje snova Sanjati balone

Tags: , , , , ,

Category: B

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..