Sanjati djetelinu


Sta znaci sanjati djetelinu?

Sanjati djetelinu:                                                                sanjati djetelinu

– u cvatu – blistava buducnost
– polje sa djetelinom – uskoro izlazite iz krize
– sa cetiri lista – nesvakidasnje sretne vijesti

-zelena djetelina-radost u kuci i veselje

-suha djetelina-brige oko novca

-setati po djetelini-poziv u goste

-brati djetelinu-uspjeh u poslu i napredak

Wikipedija

U govoru se djetelinom, nazivaju i srodne vrste lucerne (lat. Medicago), kokotca (lat. Melilotus) i taksonomski daleka vrsta zecja soca (lat. Oxalis acetosella).

Posebnost djeteline je, da može imati tri (puno cešce) ili ?etiri lista. Djetelina u prirodi raste na svim kontinentima osim Australije i Antarktike. U Australiji, rastu razne vrste djeteline, koje su uvezene s drugih kontinenata. Tamo nije domaca vrsta.

U poljoprivredi se 16 razlicitih vrsta djeteline koristi kao stocna hrana. Djetelina je u Europi i Sjevernoj Americi od velike gospodarske važnosti.

Na korijenju djeteline u simbiozi žive bakterije koje obogacuju tlo dušikom. Stoga je važna za poboljšanje plodnosti tla.

Djetelina je cest simbol. U kršcanstvu je simbol Presvetog Trojstva. Glavni je simbol Irske pod nazivom “shamrock“. Takodjer je simbol ljeta i ljubavi. Djetelina s cetiri lista simbol je srece.

Definicija

bot. rod zeljastih krmnih biljaka (Trifolium) iz porodice leptirnjaca (Papilionaceae), crvena djetelina bot. krmna leptirasta biljka (Trifolium pratense), cesta livadna biljka s tri srcolika lista; kravarica;poljska djetelina Trifolium campestre;

Direktan link za pristup natuknici

San Sanjati djetelinu, sanjarica Sanjati djetelinu, sanovnik Sanjati djetelinu, snovi Sanjati djetelinu, tumacenje snova Sanjati djetelinu, znacenje snova Sanjati djetelinu

Tags: , , , , ,

Category: D

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..