Sanjati igrani film


Što znači sanjati film?film

Sanjati film :

– Gledati film – ići ćete na duži put

– Glumiti u filmu – pazite da vas ne osramote

– Vidjeti neuporabljeni film – uzalud trošite svoju energiju i svoje vrijeme

Definicija I

– vrpca za snimanje [crno-bijeli film; kolor film]; filmska traka, prošireno zn. na dokumentarno ili igrano (glumljeno) djelo snimljeno na film [nijemi film; zvučni film], meton. a. djelatnost na tom polju [stanje u našem filmu je loše] b. umjetnost nastala stvaralačkim korištenjem filmske tehnike (»sedma umjetnost«)

Direktan link za pristup natuknici

Definicija II

– Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

Filmsko djelo je cjelovit te društveno i doživljajno svrhovit filmski proizvod. Film i kinematografiju sustavno proučava humanističko-znanstvena disciplina filmologija.

Link Wikipedija

San Sanjati igrani film, sanjarica Sanjati igrani film, sanovnik Sanjati igrani film, snovi Sanjati igrani film, tumacenje snova Sanjati igrani film, znacenje snova Sanjati igrani film

Tags: , , ,

Category: F

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..