Sanjati nokte


Sto znaci sanjati nokte?                                                                sanjati nokte

Sanjati nokte:

-Dugacki nokti – ocekuje vas dugi život

-Nokti na nogama – bolest

-Rezati nokte – svadja u obitelji

Definicija

anat. rožnata izraslina na vrhovima prstiju ruku i nogu

Direktan link za pristup natuknici

Wikipedija

Nokat je rožnata tvorevina koja štiti vrhove prstiju na rukama i nogama. Nalazi se u srednjem sloju kože(derma),kao i dlake. Dio nokta koji je usadjen u kožu zove se korijen,a uz njega je matica ili matriks. Preostali dio nokta je orožala ploca,a ispod nje nalazi se posteljica ili ležište nokta. Na prijelazu ploce i korijena nokta nalazi se polumjesecasta zona lunula(lat.luna-mjesec),koja je vidljiva kod gotovo svih ljudi na svim prstima.

Ploca nokta je bez boje,a boju joj odredjuje splet žilica ispod nje. Sastoji se od epidermalnih stanica,orožanih stanica,koje su spojene u nokatnu tvar koja sadrži tvrdi keratin i zbog toga se nokti mogu ljuštiti. Stanice su poredane u slojeve pa ploca na vertikalnom presijeku izgleda ispugano. Medju grupana oroženih stanica cesto su uloženi mjehuri?i zraka koji se na noktima vide kao bijele mrlje. Ploca nokta je u podrucju nokta tanka i nije potpuno orožena,a na prijelazu u slobodni dio dosegne max. debljine na prstima ruke 0,5 mm,a na nogama i puno više.

Link Wikipedija

San Sanjati nokte, sanjarica Sanjati nokte, sanovnik Sanjati nokte, snovi Sanjati nokte, tumacenje snova Sanjati nokte, znacenje snova Sanjati nokte

Tags: , , , ,

Category: N

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..