Sanjati ognjiste


Što znači sanjati ognjište? ognjište

Sanjati da ste sjedili kraj starinskog ognjšta znači da ce vam se obitelj uskoro okupiti zbog nekog slavlja. Sanjati da kuhate na ognjištu ici cete u nabavku namrinica koje ste odavno vec trebali da kupite. Sanjati vatru u ognjistu veselje i radost u kuci, sanjate li da vi lozite vatru u kuci, budite strpljivi sa jednim članom obitelj, treba vasu pomoc.

Definicija:

Ognjište je najstariji interijer u kući. Ono je nabijeno glinom – ilovačom i ograđeno kamenom, kao vijenac od stina, a jedan manji dio bio je prtedviđen za pečenje i ono je bilo obloženo opekom. Ognjište je bilo pravougaonog oblika. Sastavni dio ognjišta čine i komaštre, kotlača, bronzvik, saksija, sač, maše, ožeg i dr. Komaštre su visile o gregi lise.U kući ognjište je zauzimalo centralno mjesto uz zabatni dio kuće, tako da je ostalo dovoljno mjesta za sjediti uz ognjište, a i spavati.
Link wikipedija

San Sanjati ognjiste, sanjarica Sanjati ognjiste, sanovnik Sanjati ognjiste, snovi Sanjati ognjiste, tumacenje snova Sanjati ognjiste, znacenje snova Sanjati ognjiste

Tags: , , ,

Category: O

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..