Sanjati orah


Sto znaci sanjati orah?                                                sanjati orah

Sanjati orah:

-Dar od koga se ne nadate

-Jesti orah – svadja

-Orahovo drvo – radost

Definicija

a. a. do 25 m visoko drvo (Juglans regia) iz porodice oraha (Juglandaceae), u drvenastom plodu jestiva jezgra bogata uljem b. pojedincan plod toga stabla

Direktan link za pristup natuknici

Wikipedija

Orasi (latinski Juglans) su rod biljaka iz porodice Juglandaceae. To je drvo visoko 10-40m, sa šiljastim listovima dugim 20-90cm.

Dvadeset jedna vrsta oraha proteže se od sjeverne umjerene klime Starog svijeta u podrucju od jugoistocneEurope do Japana, a u Novom svijetu od jugoistocne Kanade do Kalifornije na zapad i Argentine na jug.

Plodovi svih vrsta oraha su jestivi, ali orasi koji se obi?no kupuju u trgovinama potjecu od perzijskog oraha, jedine vrste koja ima velik plod i tanku ljusku. Poljoprivredna vrsta koja je izabrana zbog tanke ljuske i izdržljivosti u umjerenoj klimi ponekad se naziva “karpatskim orahom”. Orasi imaju mnogo ulja i jedu se sirovi ili kuhani. Takodjer su izvrstan izvor masnih kiselina omega-3, te se pokazalo da snižavaju kolesterol.

Link Wikipedija

San Sanjati orah, sanjarica Sanjati orah, sanovnik Sanjati orah, snovi Sanjati orah, tumacenje snova Sanjati orah, znacenje snova Sanjati orah

Tags: , , , ,

Category: O

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..