Sanjati vrata


Sto znaci sanjati vrata? vrata

U snu vidjeti vrata- otvorena: cuvaj se lopova i siledžija; – zatvorena: neraspoloženje, razocarenje; – razlupana: pokrašce te; – sa nekim natpisom: sreca. Vidjeti vrata – imate mnogo dobrih prijatelja od kojih ce vam netko uskoro doci u goste. Otvorena vrata – u kucu vam dolaze sretniji dani i dragi gosti. Zatvorena vrata – bit cete razocarani u jednu dragu osobu; bit ce odbijena jedna vaša molba. Skidati vrata – stižu vam dobre vijesti. Nositi vrata – ocekuje vas neko putovanje.

Definicija I

otvor u zidu, na ogradi i sl. kroz koji se izlazi ili ulazi
Direktan link za pristup natuknici

Definicija II

Vrata su vrsta pokretne strukture koja služi za zatvaranje nekog ulaza ili prolaza, a najcese se sastoje od plohe koja se ovješena rotira prema unutra i(li) vani. Otvaranje vrata omogucava ventilaciju i izravno osvjetljenje, a zatvaranje sigurnost, toplinsku izolaciju, te zaštitu od buke, propuha i požara. Prema vrsti materijala mogu biti drvena, staklena, plasticna i metalna. S obzirom da su ve? tisucama godina nezamjenjiv arhitektonski element u svim vrstama gradjevina, cesto su oblikovana i ukrašavana u cilju da prezentiraju prostor koji štite. Vrata su cesto spominju u metaforama i alegorijama, književnosti i umjetnosti, npr. kao simbol za novi pocetak.
Link wikipedija

San Sanjati vrata, sanjarica Sanjati vrata, sanovnik Sanjati vrata, snovi Sanjati vrata, tumacenje snova Sanjati vrata, znacenje snova Sanjati vrata

Tags: , , ,

Category: V

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..