Sanjati zacin


Sto znaci sanjati zacin?                                                           sanjati zacin2                

Sanjati zacin:

–kupovati zacin-pred vama je neki neugodan dogadjaj

-kuhati sa zacinom-brige i nerijesene situacije na poslu

-saditi neki zacin-napustit ce vas voljena osoba

Definicija

ono što se dodaje jelu radi poboljšanja okusa (ob. ulje, ocat, sol itd.); mirodija, zacimba

Direktan link za pristup natuknici

Wikipedija

Pod zacinima podrazumijevamo dijelove biljki koji se zbog svog sadržaja okusa ili mirisa koriste u pripravljanju svih vrsta hrane kao bi se tim svojstvima jelo “oplemenilo”. U tom smislu, kuhinjska solnije zacin. Zacini su u srednjevjekovnoj Europi ali još i pocetkom novog vijeka igrali jednako tako znacajnu gospodarsku i politi?ku ulogu kao danas nafta. Bili su iznimno znacajni, ali ne samo kao zacini, nego i kao sredstvo za konzerviranje, ali i kao podloga za lijekove.

Trgovina zacinima, a narocito onim iz Azije, je bila vrlo unosan posao. Tom trgovinom su se obogatile prvo arapske države i talijanski gradovi-države, a zatim i kolonijalne sile koje su svoj monopolistickipoložaj povremeno branile i oružjem. Europska ekspanzija je pocela u 14. stoljecu otvaranjem puta zacina, morskog puta do Istocnih Indija (u to vrijeme uobi?ajeni naziv za Malajski i Indokineski poluotok). Vec u 12. stoljecu su neki lijecnici pridavali zacinima odredjena ljekovita svojstva. Danas je najskuplji zacin šafran, a slijede ga vanilija i kardamom.

Link Wikipedija

San Sanjati zacin, sanjarica Sanjati zacin, sanovnik Sanjati zacin, snovi Sanjati zacin, tumacenje snova Sanjati zacin, znacenje snova Sanjati zacin

Tags: , , ,

Category: Z

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..