Sanjati engleza


Sto znaci sanjati engleza?

Sanjati engleza:                                                    sanjati engleza [320x200]

-vara te prijatelj,dosadjivanje

-vidjeti engleza-ocekuje te novi zivotni pocetak

-pricati sa englezom-vijesti iz daljine,veselje

-ako ne razumijete engleza sto govori-necete prihvatiti necije prijateljstvo

Wikipedija

Englezi su narod germanske grane indoeuropske etno-lingvisticke porodice porijeklom od starih germanskih plemena Angla, Sasa i Juta, koji u 5. stoljecu naseljavaju britansko oto?je tjerajuci pred sobom domorodna keltska plemena. Preci Engleza, porijeklom iz nizinske Njemacke, na otocja dolaze brodovima i osvajaju zemlju. Razvojem pomorstva Englezi se dalje ekspanzivno šire osvajajuci nove zemlje i krajeve. Ekspanzija pocinje otkricem Amerike u ranom 15. stoljecu i nastavlja se u kasnijem periodu. Sjedinjene Americke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland zemlje su koje su utemeljili preci današnjih Engleza stvaraju?i nove anglofonske narode.

Definicija

pripadnik naroda koji zivi u Engleskoj,(mn) zapadnogermanski narod nastao od starosjedilaca Kelta i doseljenih germanskih plemena (Angla, Sasa, Juta, Danaca, Normana),praviti se Englez praviti se neobavijesten, nevjest, kao da nije upucen u sto (jer mu tako vise odgovara)

Direktan link za pristup natuknici

loading...

San Sanjati engleza, sanjarica Sanjati engleza, sanovnik Sanjati engleza, snovi Sanjati engleza, tumacenje snova Sanjati engleza, znacenje snova Sanjati engleza

Tags: , , ,

Category: E

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..