Sanjati kamilicu


Sto znači sanjati kamilicu? images22

U snu brati kamilicu kao cvijece, nekoga ces razveseliti svojim pojavljivanjem, Sanjati da si kupovao caj od kamilice bolest u kuci ili u obitelji. Vidjeti caj od kamilice na stolu, ozdravljenje. Vidjeti cvijetove kamilice u vazi na stolu velika radost zbog saznanja o necijoj nevinosti u parnicnom postupku.

Definicija:

Kamilica (lat. Matricaria recutita; Danas se vodi kao poseban rod porodice Asteraceae, čiji je jedini predstavnik; Ima brojne sinonime među kojima, Chamomilla chamomilla[1]) je jednogodišnja biljka iz porodice glavočika, visine 15-60 cm, tankog i razgranatog korijena, dvostruko perasto razdijeljenih listova. Stabljika je uspravna, gola, većinom razgranjena. Listovi su naizmjenični, 2-3 puta perasto razdijeljeni, sa uskim, linearnim režnjevima. Mirišljive cvjetne glavice su pojedinačne, na dugim stapkama. Imaju ispupčenu i šuplju cvjetnu ložu, a sastavljene su od dvospolnih žutih cjevastih cvjetića u sredini i bijelih jezičastih cvjetića na rubu, koji su povijeni prema dolje. Plodovi su sitne duguljaste svijetlo-smeđe roške sa 3 rebra, bez kunadre. Biljka cvate od kraja travnja do rujna.

Link wikipedija

loading...

San Sanjati kamilicu, sanjarica Sanjati kamilicu, sanovnik Sanjati kamilicu, snovi Sanjati kamilicu, tumacenje snova Sanjati kamilicu, znacenje snova Sanjati kamilicu

Tags: , , ,

Category: K

Confession Form

(Atleast 20 Characters)

Loading ..